Vezi cum transformi un calendar într-o fabrică de bani!

Chiar așa? Un banal calendar poate fi transformat într-o fabrică de bani? Da, fără nicio glumă! Metoda chiar funcționează și este recomandată de cei mai mari experți în domeniul finanțelor personale. Hai să vedem în continuare, pas cu pas, cum funcționează lucrurile.

Desigur, nu m-am gândit să te pun să tipărești calendare pe care să le vinzi prietenilor sau mai știu eu cui. Ar fi prea banal. În schimb îți voi spune cum să folosești eficient calendarul și să-l transformi într-o unealtă eficientă de planificare.

Ia un calendar anual. Marchează pe el cu roșu datele importante din an, după cum urmează: perioadele de concediu, cele de plată a impozitelor, date de naștere, sărbători legale, aniversări etc. Aceste date sunt cele în care cheltuielile îți cresc și, de cele mai multe ori te iau pe nepregătite. Astfel riști ca în aceste perioade să fii nevoit să împrumuți bani, cu consecințele pe care și le știe fiecare.

Apoi marchează cu verde toate datele din an în care aștepți să primești alte sume de bani în afara celor obișnuite. Acestea pot fi: date în care încasezi dividende, participări la profit, diverse prime(gen cele de Paște, Crăciun, Vacanță, etc.).

Având o imagine clară asupra „găurilor negre” care te așteaptă, poți strânge din timp bani, astfel încât vei trece cu mult mai multă ușurință peste perioadele dificile. Punând lunar de-o parte o sumă mică de bani și planificându-ți din timp ce vei face cu banii din afara venitului de bază, îți faci un fel de fond de rezervă care te va ajuta să treci acele perioade dificile din an. Iar în cazul în care se va dovedi că ceea ce ai cheltuit e mai puțin decât estimaseși, iată-te cu o sumă „suplimentară” numai bună de investit sau economisit.

Această acțiune simplă e bine să o demarezi la începtul anului, pentru a avea o imagine clară asupra cheltuielilor care te așteaptă. Astfel, utilizând un banal calendar, nu vei mai cheltui bani cu plata dobânzilor pe termen scurt și vei fi pregătit să treci fără probleme „hopurile” din timpul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *