Gândești ca un miliardar? Testul mașinii

Ce legătură este între un miliardar și o mașină? Probabil niciuna, însă dacă ne gândim la semnificația mașinii în viața noastră de zi cu zi, s-ar putea să găsim ceva paralele. Testul pe care vi-l propun e unul simplu, dar deosebit de util.

Scrie pe o foaie de hârtie ce mașină ai prefera să-ți iei cu banii pe care îi ai acum. Dacă nu ai destui bani, fă abstracție de acest lucru și gândește-te ce mașină ți-ai lua dacă cineva te-ar ajuta cu o anumită sumă de bani(desigur, în limitele în care te afli acum).

Să trecem la pasul doi. Scrie pe o foaie de hârtie ce mașină ți-ai lua dacă ai fi miliardar. Brusc nu mai ai nicio limitare financiară. Poți cheltui oricât, asta e regula. OK. Ai terminat? Mergem mai departe.

Dacă cele două alegeri ale tale sunt similare din punct de vedere al prețului înseamnă că gândești ca un miliardar. Explicația e simplă: persoanele bogate nu se atașează de obiecte „de consum”. Mașina este un obiect menit a te deplasa din punctul A în punctul B. Pentru asta nu ai nevoie de masaj în scaun, sisteme multimedia complexe sau alte inutilități folosite ca bază de marketing.

Spre exemplu, Ingvar Kamprad, proprietarul colosului IKEA conduce un Volvo de 10 ani vechime, în timp ce Jim Walton(unul dintre proprietarii Walmart) se deplasează cu o camionetă de 15 ani vechime. Și sunt miliardari, n-au nicio limitare financiară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *