Acest obicei banal te faci să pierzi bani în fiecare secundă!

De câte ori te trezești că nu mai ai bani? Par să treacă pe lângă tine fără să-i simți. Aici e ceva în neregulă. De ce unii sunt OK cu banii în timp ce alții trag de la un salariu la altul? Probabil rămâi mirat când constați cum, colegi care au venituri mai mici decât tin par a o duce mai bine. Cum e posibil așa ceva?

De vină sunt obiceiurile greșite pe care le ai și care, pas cu pas îți trag banii din buzunar. Conform unor cercetători americani, mai mult de 80% dintre consumatori nu-și cunosc dobânda percepută la creditele contractate. Este un obicei devastator deoarece, o dobândă ridicată înseamnă automat un cost piperat. Logic, nu?

Dacă te întrebi care ar fi diferențele, află că ele sunt mai mult decât substanțiale! Pe piața împrumuturilor diferențele sunt imense, dobânda anuală efectivă pornind(în funcție de credit) de la sub 10% și ajungând la … peste 3000%. Da, nu e nicio greșeală! Există oameni care plătesc pentru un credit de o sută de ori mai mult decât alții!

Aceasta înseamnă că orice optimizare a cheltuielilor trebuie să înceapă cu a-ți cunoaște dobânda la credit. De-aici poți decide dacă ceea ce plătești este OK sau nu. Nu uita însă un lucru: pentru a nu pierde bani trebuie să știi pe ce ți se duc banii! Dacă nu știi ce valoare au dobânzile pe care le plătești întreabă-l pe cel de la care ai luat creditul! Învață să nu mai pierzi bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *