Fantastic! Vezi cum călătorești în toată lumea gratis!

Pare incredibil, nu-i așa? Să mergi prin toată lumea, să te distrezi copios și, în plus, să nu te coste nimic. Absolut nimic! Probabil, la fel ca 90% dintre oameni, citind ceea ce am scris până acum, ești sceptic. N-are sens. Absolut tot ceea ce am afirmat e real, iar în continuare îți voi arăta cum e posibil așa ceva.Pentru cazarea gratuită, sunt multiple variante. Couchsurfing ar fi prima super cunoscută. Site-ul îți oferă posibilitatea să te cazezi la localnici absolut gratuit. Desigur, pentru acest serviciu ar trebui să te oferi să faci și tu ceva(mâncare, curățenie, etc.). Însă câștigurile sunt pe măsură: te împrietenești cu localnici, afli mai repede „secretele orașului”, te integrezi rapid și experimentezi altfel.

O altă variantă este lucrul „au pair”. Dacă ai între 18 și 30 de ani ești ideal pentru o asemenea experiență. În schimbul unor job-uri uzuale, ți se oferă masă și cazare. Care pot fi acele job-uri? Medidator pentru copiii gazdei, grădinar, bucătar, s.a.m.d. Căutând după „au pair jobs” vei găsi numeroase oportunități.

Pentru cei mai apropiați de natură, există posibilitatea lucrului în ferme organice situate peste tot pe glob. Pe site-ul WWOOF vei găsi numeroase job-uri. Interesant în acest domeniu este faptul că, în aceste ferme, te întâlnești cu aventurieri de pe tot globul, schimbi experiențe și găsești noi idei de petrecere a timpului liber.

Ultima variantă pe care v-o voi prezenta azi este lucrul pe un vas de croazieră. Am lăsat-o la sfârșit pentru că, la prima vedere pare cea mai fascinantă. Într-adevăr, vei călători pe vapoare luxoase în destinații exotice. Însă, există o problemă. Munca pe un vas de croazieră este extrem de solicitantă, condițiile pentru personal nu sunt dintre cele mai confortabile, iar banii pe care-i primești sunt destul de puțini. Însă, îți poți îndeplini visul de a călători în destinații la care alții nici nu au puterea să se gândească.

Atât pentru acum. Voi reveni cu alte idei inedite de călătorie absolut gratis. Drum bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *