De ce scrisul de mână este extraordinar pentru tine?

Imaginea cuiva notându-și pe hârtie sau într-o agendă diverse lucruri, pare din altă lume. Azi, cu atâtea calculatoare, telefoane mobile, device-uri inteligente, pare aproape neverosimil. Ei bine, află că, scriind de mână, vei avea numai avantaje la care nici nu te gândeai.

Psihologul Stanislas Dehaene de la College de France susține că scrisul de mână activează un circuit neuronal care ușurează procesul de învățare. Pare a fi un cod înscris în ADN-ul nostru, din moment ce, de fiecare dată când avem ceva de învățat, luăm ceva de scris în mână.

Însă acesta nu este singurul avantaj. Cei care scriu de mână sunt mai creativi, au idei mai multe, inspirația venindu-le pe măsură ce scriu.

Un studiu desfășurat în mai multe colegii americane a evidențiat faptul că cei care scriau de mână aveau o memorie mai bună. Aceasta spre deosebire de scrisul la calculator care încurajează un mod de a „ocoli”  memoria, de a tasta mecanic fără a reține nimic.

Dacă adăugăm faptul că scrisul este chiar un tratament pentru anumite boli – dislexia ar fi un exemplu – cred că avem toate argumentele să lăsăm tastaturile și ecranele de-o parte și să studiem așa cum se face de-o istorie: cu cartea, creionul/stiloul/pixul și agenda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *