Cele 9 lecții despre bani și carieră ale lui Li Ka Shing

Cu o avere evaluată la peste 30 mld. de dolari, Li Ka Shing este unul dintre cei mai bogați oameni ai Asiei. A abandonat școala la 15 ani pentru a munci. Urmându-și calea cu strictețe a ajuns la imperiul actual pe care-l conduce și ale cărui cifre sunt impresionante: peste 270 000 angajați și afaceri pe toate continentele. Lecția sa de business și de viață pe care a oferit-o în articolul „Arta Războiului” a devenit în scurt timp virală datorită modului direct și limpede de a se exprima. Mai jos, principalele idei expuse în articolul menționat.

1. Acordă o masă persoanelor mai importante decât tine

Amintește-ți să inviți la o masă persoanele mai cunoscute decât tine, mai bogate decât tine sau cei care te-au ajutat în carieră. Asigură-te că faci asta lună de lună. După un an, cercul tău de cunoștințe se va extinde teribil. Reputația și influența ta vor crește fabulos, iar imaginea ta va fi aceea a unui om simpatic și generos.

2. Transformă-te într-un șoarece de bibliotecă

Când cumperi cărți, citește-le cu atenție și învață lecțiile și strategiile descrise acolo. După ce-ai terminbat o carte, reprodu-o cu cuvintele tale. Povestește-o, împărtășește-o și altora, iar credibilitatea ta va crește.

3. Învață să vinzi precum o vulpe

Ar fi excelent dacă ai găsi un job part-time în vânzări. A vinde este o provocare și este cea mai rapidă cale de a deprinde adevărata artă a vânzării care-ți va folosi permanent în cariera ta. Toți antreprenorii de succes sunt oameni de vânzări remarcabili. Ei au abilitatea să vândă visele și viziunile pe care le au. Vei întâlni, de asemenea, numeroși oameni care se vor dovedi o achiziție importantă a carierei tale. De asemenea, lucrând în vânzări, vei ști repede ce se vinde și ce nu. Utilizează apoi această sensibilitate a ta de detectare a sentimentelor pieței ca pe o platformă pe care-ți construiești afacerea și pentru identificarea produselor câștigătoare ale viitorului.

4. Nu îmbrăca lucruri pe care abia ți le permiți

Caută să cheltuiești cât mai puțin pe haine și încălțăminte. Îți vei putea satisface această dorință atunci când vei fi bogat. Economisește bai și, în schimb, cumpără cadouri persoanelor la care ții și împărtășește-le planurile tale de viitor. Explică-le de ce ești atât de econom, povestește-le despre eforturile și direcția viselor tale.

5. Învață de la alții oferindu-te să-i ajuți

Oamenii de afaceri de pretutindeni au nevoie de ajutor. Încearcă să câștigi un job part-time pentru orice fel de oportunitate. Te va ajuta să-ți perfecționezi voința și să îți îmbunătățești cunoștințele. Vei câștiga abilități în arta conversației, a exprimării și vei fi mai aproape de țintele tale financiare.

6. Începe să-ți planifici totul acum

Viața poate fi desenată. Cariera poate fi programată. Fericirea poate fi preparată. Trebuie să începi să planifici acum! Când ești sărac, petrece mai puțin timp în casă și mai mult în afară. Când ești bogat stai mai mult în casă și mai puțin afară. Aceasta este arta de a trăi. Când ești sărac, cheltuiește bani pentru alții. Când ești bogat, cheltuiește pentru tine. Majoritatea oamenilor face exact opusul acestor lucruri.

7. Nu-ți lăsa ego-ul să „facă regulile”

Când ești sărac, fii bun cu ceilalți. Nu calcula. Când vei fi bogat va trebui să înveți cum să-i faci pe alții să fie buni cu tine. Va trebui, de asemenea, să înveți cum să fii bun cu tine. Atunci când ești sărac trebuie să te deschizi către celălalt și să-l lași să te utilizeze. Când ești bogat trebuie să te conservi și să te lași greu utilizat de alții. Acestea sunt ițele complicate ale vieții pe care cei mai mulți nu le înțeleg.

8. Nu face caz de averea ta

Când ești sărac cheltuiești bani astfel încât ceilalți să te vadă. Când ești bogat, nu-i arăta, dar cheltuiește-i în liniște pentru tine. Când ești sărac trebuie să fii generos. Când ești bogat fii discret, nu trebuie să fii văzut ca un cheltuitor excentric. Viața ta trebuie să fie un cerc complet, care atinge toate punctele. Există și liniște în acest stadiu.

9. Disciplinează-te și rămâi atent

Nu e nimic greșit în a fi tânăr. Nu trebuie să-ți faci probleme că ești sărac. Trebuie să știi să investești în tine, să-ți crești puterea și statutul. Trebuie să știi ce e important în viață și în ce merită investit. De asemenea, trebuie să înveți ce anume trebuie evitat atunci când îți cheltuiești banii. Aceasta este esența disciplinei. Caută să nu cheltuiești bani pe haine, dar cumpără-ți lucruri de calitate. Mănâncă mai puțin. Dacă ieși să mănânci, fii sigur că mănânci prânzul sau cina și fii atent la cât cheltuiești. Atunci când inviți pe cineva la masă, asigură-te că persoana respectivă are vise mai mari decât ale tale și muncește mai mult decât tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *