7 sfaturi esențiale pentru studenți

1. Învață!

Nu te lăsa furat de peisaj. E cea mai importantă perioadă a vieții tale. Ai o groază de timp liber, astfel încât e obligatoriu să profiți eficient de el. Nu, nu trebuie să duci o existență cazonă, dar alocă timp suficient învățatului. Caută să devii cel mai bun specialist în domeniul pe care-l urmărești și – în același timp – nu da cu piciorul domeniilor conexe. Învață precum o sugativă pentru că te va ajuta enorm în viitor.

2. Muncește!

E bine să-ți faci o experiență profesională încă de pe băncile facultății. Caută să-ți faci stagiile de practică prin firmele care activează în domeniul pe care-l urmărești. Odată ajuns acolo, socializează cu cât mai multă lume. Așa îți faci un cerc de cunoscuți sau primele relații.

Nu te da înapoi nici de la voluntariat. Mergi peste tot, cunoaște cât mai multă lume.

3. Profită!

De multe ori un tânăr e privit cu simpatie. Oricine preferă să cumpere de la cineva aflat la început de drum pentru că simte că face o faptă bună. Dacă ai o idee, nu ezita! Dă-i drumu’, pune-o în aplicare! Ești pe calea cea bună? Vei câștiga! Ai greșit? Nicio problemă, ai timp suficient de rateuri. Când la început e mai ușor s-o iei de la zero.

4. Menține-te!

Știu, când ești tânăr totul merge strună. Însă organismul pe care-l ai e un dispozitiv cu perioadă limitată de viață. De aceea, întreținerea sănătății trebuie să fie o prioritate a ta la orice vârstă. Fă sport, întreține-te, du o viață cât mai ordonată! Nu te îngrășa. Nu fi sedentar. Dacă te doare ceva, controlează-te. Orice problemă de sănătate acum se rezolvă simplu. Cu cât o ignori, cu atât îți faci probleme mari în viitor.

5. Economisește!

Sună ciudat, nu? De unde să economisească un tânăr? În general, ca student, e mai greu cu banii. Ei bine, asta e provocarea: învață să economisești pe orice vreme. Ai bani puțini? OK, înseamnă că economisești puțin. Nu că nu economisești. A economisi este, în primul rând, un exercițiu de disciplină. Un exercițiu pe care trebuie să-l deprinzi, în care trebuie să devii maestru.

6. Acordă atenție detaliilor!

Dacă încasezi în cont bursă sau alt ajutor, dacă-ți virează părinții bani, dacă ai propriile economii sunt curios dacă știi următoarele date: ce comision lunar plătești, ce taxe de administrare a cardurilor, ce servicii suplimentare ai achiziționat de la bancă s.a.m.d. Toți acești parametri reprezintă bani care-ți ies pe nesimțite din cont. Ești conștient de asta? Ai căutat cea mai bună variantă de lucru cu banca? Învață să acorzi atenție oricărui detaliu, să studiezi orice virgulă.

7. Distrează-te!

Dacă te gândești că tot ce ți-am spus până acum e o morală depășită menită a te transforma într-un soi de pustnic, te înșeli. Ești student? DISTREAZĂ-TE! Trăiește-ți viața din plin! Mergi la petreceri, bate munții, descoperă lumea! Nu uita că ai o groază de reduceri în muzee, parcuri de distracții, obiective turistice. Folosește-ți carnetul și beneficiază de gratuități. Viața e scurtă, studenția și mai și. Trăiește fiecare clipă la intensitate maximă! Cunoaște oameni, cât mai mulți oameni. Simte-te împlinit! Viața e zero dacă nu e trăită din plin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *