5 sugestii gratuite pentru a-ți umple timpul liber cu folos

Sunt mii de metode de a-ți umple timpul liber. Dacă te gândești – asemeni multor oameni de azi – că pentru o distracție de calitate trebuie să mergi la mall sau într-o excursie sofisticată, ai nevoie de o modificare de abordare. Dincolo de faptul că mersul în spații comerciale dezvoltă dependențe de cumpărături, calitatea „relaxării” de acest tip este una discutabilă. Mai jos am selectat cinci metode gratuite și, în același timp, fascinante pentru petrecerea timpului liber.

1. Biblioteci

Probabil nici nu te-ai gândit până acum la această variantă de distracție. Ce poate fi fun la o bibliotecă? Hai să vedem. În primul rând îți faci un abonament care, de cele mai multe ori, nu te costă nimic și ai acces la o impresionantă colecție de cărți. A citi este una dintre cele mai valoroase modalități de a-ți petrece timpul liber. Unele biblioteci, în afara cărților, oferă posibilitatea împrumutării de filme, dvd-uri cu muzică, etc.

Dincolo de lectura propriu-zisă, bibliotecile organizează tot felul de activități interesante. De la lansări de carte la discuții pe diverse teme sau chiar cursuri gratuite de limbi străine. Și asta nu e tot!

Pentru cei care au copii, un element deosebit de valoros este reprezentat de secțiunea dedicată celor mici. În afara cărților pentru copii vei găsi o comunitate interesantă, care-l va fascina pe micuțul tău. Va avea parte de prieteni de calitate și preocupări interesante. Totul pe gratis!

2. Parcurile

Treci zilnic pe lângă ele și nu le bagi în seamă. A te plimba prin parc, a face o tură cu bicicleta sau, pur și simplu, a sta pe o bancă pentru a privi spectacolul naturii sunt preocupări benefice și relaxante.

Într-un parc aerul este mult mai curat decât cel din oraș, iar atmosfera mult mai relaxantă. În plus, dacă ai copii, găsești numeroase locuri de joacă în care cei mici se vor simți fericiți.Însă nu numai ei! În ultima perioadă au început să apară și la noi aparate de fitness pe care le poți folosi gratuit. A face exerciții în aer liber este o binefacere pentru întregul organism.

3. Festivaluri

Aici probabil nu te surprind, însă e bine să știm că, în special vara și toamna, orașele sunt burdușite de tot felul de festivaluri. Fie că e vorba de zile ale orașului, târguri tradiționale, festivaluri ale berii, toate acestea sunt prilejuri de relaxare. Concertele gratuite, mesele câmpenești și alte provocări îți vor umple timpul liber fără cheltuieli prea mari. În plus, distracția va fi mult mai valoroasă decât banalele sesiuni de shopping.

4. Jocuri de societate

Aici am atins un subiect de-a dreptul fascinant. Jocurile de societate au reprezentat de-a lungul timpului cea mai bună metodă de petrecere a timpului liber. În afară de faptul că te întâlnești cu prietenii, jocul în sine reprezintă atât o provocare, o competiție, cât și o modalitate de a descoperi o altă față a celorlalți.

Poate vă întrebați ce se poate juca. Rafturile librăriilor sunt pline de variante moderne ale jocurilor de societate și nu voi insista asupra lor. Personal am rezerve asupra multora deoarece singurul lor scop pare a fi determinarea jucătorilor să cumpere pachete suplimentare sau versiuni îmbunătățuite ale jocurilor respective. Campionii jocurilor de societate sunt tot variantele clasice. Bătrânul Monopoly poate suscita pasiuni fabuloase.

Există însă o groază de jocuri pentru care este necesar un banal pachet de cărți de joc.Nu știți despre ce vorbesc? Hai să vă dau o listă: Macao, Toci, Rentz, Whist, Kemps, Trombon, Tabinet sau chia Popa Prostu. Cei mai pretențioși se pot delecta cu Canastă, iar cei care într-adevăr vor să dezvolte o pasiune și muulte nopți nedormite se pot orienta către Bridge.

5. Explorarea

Te gândești să faci turul lumii, dar n-ai timp? Stai liniștit, există o groază de metode de a explora împrejurimile casei tale. Ți se pare plictisitor? E vorba de locuri pe lângă care ai trecut de atâtea și-atâtea ori? Liniștește-te! N-ai habar câte minuni se ascund în jurul tău.

Prima idee care-mi vine în minte este geocaching-ul. E mega-fun! Scopul său este descoperirea secretelor de lângă tine utilizând un banal GPS. Cum funcționează? Te înscrii pe site-ul https://www.geocaching.com/ și vezi ce „comori” se află în jurul tău. Primești coordonatele GPS ale locației și acolo te-apuci să cauți. Vei constata că e mult mai dificil decât crezi și, în același timp, mult mai funny.

Nu-ți place tehnologia? Există variante mult mai apropiate de natură. Spre exemplu, dacă te afli în zona potrivită, poți încerca să cauți trufe. În afara faptului că „sportul” în sine este fascinant, poți avea câștiguri materiale substanțiale. Și, dacă nu-ți place ideea de a dresa un câine pentru această activitate, te poți delecta căutând prin pădure ciuperci comestibile. Acceptând provocarea, dincolo de satisfacție, te vei bucura de o mâncare delicioasă.

 

Acestea sunt câteva idei care mi-au venit în cap. Posibilități sunt nenumărate. Aveți propriile idei? Comentați aici! Oricine va fi teribil de bucuros să găsească sugestii gratuite pentru petrecerea timpului liber.

1 comment for “5 sugestii gratuite pentru a-ți umple timpul liber cu folos

  1. marius
    decembrie 22, 2016 at 1:02 pm

    Pe Android se poate folosi aplicația gratuita c:geo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *