Cele mai bune e-bookuri gratuite (I)

Să găsești cărți electronice gratuite în limba română este destul de greu. Project Gutemberg întoarce doar două rezultate, iar alte site-uri internaționale nu sunt departe de această realitate. Totuși, suntem atât de văduviți de resurse gratuite? Nu vă grăbiți cu răspunsul!

Într-adevăr, dacă vrei să cauți pe Amazon ebook-uri românești gratuite vei da chix. Dar asta nu înseamnă că nu există. Trebuie să „ai puțintică răbdare” și lucrurile se rezolvă. Așa se face că, dacă tot am deschis subiectul, cred că e timpul să vă dau cele mai bune cărți gratuite, oferite absolut legal. În episodul de astăzi vă voi da lista celor mai bune cărți ale autorilor români pe care le puteți descărca gratuit de pe net.

 

  • Mihai Eminescu – Poezii

Poetul nostru național nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind „punctul de plecare pentru toată dezvoltarea viitoare a veștmântului cugetării românesti”(Titu Maiorescu).

Descarcă în format PDFDescarcă în format ePub

  • Nicolae Filimon – Ciocoii vechi și noi

Primul roman autentic al literaturii române, despre care, zi de zi constatăm cu stupoare că rămâne la fel de actual. Chiar dacă l-ai citit la școală, recitirea sa este mai mult decât recomandată.

Descarcă în format PDFepub-icon

  • Garabet Ibrăileanu – Adela 

Un roman despre drama nehotărâtului, despre cum îți poți rata destinul atunci când ești măcinat de acest demon.

Descarcă în format PDFDescarcă în format ePub

  • Panait Istrati – Chira Chiralina

Capodopera lui Panait Istrati ne conduce într-o aventură cu iz de poveste orientală, în care evenimentele se succed, iar caracterul oamenilor se dezvăluie pe măsură ce pătrundem mai adânc în lumea romanului.

Descarcă în format PDFDescarcă în format ePub

  • Panait Istrati – Ciulinii Bărăganului

Un roman fascinant, având ca temă răscoala de la 1907. A fost prima viziune istorică asupra tragicelor evenimente de la începutul secolului XX.

Descarcă în format PDFDescarcă în format ePub

  • Liviu Rebreanu – Răscoala

Romanul este o capodoperă a literaturii interbelice autohtone, fiind mai mult decât o cronică a evenimentelor de la 1907. Liviu Rebreanu reușește în această carte să descifreze misterele comportamentului masei, a gloatei înainte și după declanșarea evenimentelor. Un roman tulburător care nu te lasă să-l lași până nu ajungi la final.

Descarcă în format PDFDescarcă în format ePub

  • Liviu Rebreanu – Pădurea spânzuraților

Un roman psihologic cutremurător, a cărui acțiune se petrece în timpul Primului Război Mondial.

Descarcă în format PDFDescarcă în format ePub

Deocamdată ne oprim aici. Dacă ai sugestii sau cunoști alte surse legale de ebook-uri gratuite, nu ezita să ni le dezvălui nouă și celorlalți cititori într-un comentariu la acest articol.

Într-un episodul viitor îți vom prezenta cele mai bune cărți ale literaturii universale care pot fi descărcate gratuit. Până atunci îți dorim lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *