Virusul mortal pe care-l ai în tine și despre care nu știi nimic

Pentru mulți acest articol nu e unul comod. Știu, dar până la urmă este mai bine să fii conștient de ceea ce se întâmplă. Este probabil cea mai prostă veste pe care-o primești. Și, mai mult, cel care ți-o aduce și-ar dori să se considere prietenul tău. Nu-ți cer să faci aprecieri până când nu vei termina de citit articolul. Vreau dor să-ți spun că există o mare probabilitate ca rândurile de mai jos să fie cele mai importante informații pe care le-ai citit până acum. Ai răbdare și mergi până la sfârșit!

Dacă e nevoie așează-te confortabil, respiră adânc și ascultă-mă! Fără să știi, ai în tine un virus letal. Un virus atât de puternic încât nu există niciun leac pe lume care te poate vindeca. Niciun doctor nu poate face nimic.  Nu, nu zâmbi! Nu e nicio figură de stil, nu e nicio exagerare, este purul adevăr. Nu te gândi că eu sunt un străin de pe net care n-are cum să știe. Din păcate pentru tine eu știu!

Știu pentru că, la fel ca și tine, și eu am acest virus. Când am aflat am fost șocat. Nu-i ușor să afli că zilele îți sunt numărate, că un virus ciudat, despre care nimeni nu-ți spune nimic chiar există. Întreaga societate îți ascunde acest adevăr, ca într-o conspirație. Toți sunt infectați și toți consideră că se pot vindeca dacă uită adevărul. Însă el  nu ține seama de nimic. Pur și simplu mănâncă permanent din tine. Puțin câte puțin. La un moment-dat dat ajungi să-l conștientizezi să vezi cum te atacă brutal și, până la urmă, să-l vezi cum te omoară. Da, din păcate acesta este finalul. El învinge întotdeauna! Știu că e trist, dar ți-am promis că voi fi franc și nu-ți voi ascunde nimic. Absolut nimic! Ești pregătit să mergi mai departe?

Iată că a venit momentul să-ți fac dezvăluirea completă. Virusul despre care ți-am vorbit are un nume pe măsură: moartea. Exact: moartea în sine! Cel mai mare adevăr de când există lumea asta este că moartea nu ratează pe nimeni. Indiferent că e vorba de om, animal, piatră, planetă galaxie s.a.m.d. Totul în acest univers are un început și un sfârșit. La fel și tu. Ai un început – data la care te-ai născut – și un sfârșit. Pe care nu-l știi, dar care există. E bine să fii conștient de la bun început că ai un sfârșit. De ce? În primul rând pentru că vei avea puterea să eviți toți șarlatanii care-ți promit „tinerețe veșnică”, „sănătate de fier”, „detoxifieri” și multe alte prostii. Uită! Nu există nimic pe lumea asta care să te scape de moarte. Ea este regula universului!

Societatea actuală caută să-ți distragă atenția de la această realitate. Peste tot vezi numai imagini cu oameni fericiți, cu femei frumoase, cu bărbați împliniți. Este într-adevăr o metodă care, pentru unii, face realitatea mai acceptabilă. Însă, în același timp, este un drog. A nu fi conștient de faptul că în fiecare zi ți se scurtează viața înseamnă a-ți devaloriza timpul. Într-o conferință, Steve Jobs povestea despre momentele în care a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Întreaga experiență tragică pe care a avut-o și care i-a marcat existența. Steve Jobs a fost un om exemplar. Spre deosebire de majoritatea celor care s-ar simți copleșiți de o asemenea veste, el a decis să facă contrariul. Nu să stea ca un învins și să-și plângă „puținele zile pe care le mai are”, ci să-și trăiască fiecare clipă care i-a rămas la intensitate maximă. „Trăiți-vă fiecare zi ca și cum ar fi ultima zi pe care ați avea-o de trăit!” – spunea el atunci. Și exact așa a făcut! A dovedit până în ultima clipă că este cel mai mare manager din lume. A reușit să scoată Apple dintr-o fundătură și să o proiecteze în mileniul actual. A ridicat-o de la faliment până la cea mai valoroasă firmă din lume. Până-n ultima clipă și-a trăit visul la intensitate mai mult decât maximă. Toată viața visul lui a fost Apple – creația sa, copilul său de suflet. Asta-i ceea ce-am văzut noi, din exterior. Apropiații îl descriu ca pe un familist desăvârșit, care-a investit întreaga sa energie educării copiilor săi și care-a dăruit familiei sale o iubire nebună. Fără a greși putem spune că aceasta este definiția unui om complet: cel care atât de la depărtare cât și de la apropiere arată minunat. Și nu uita: era un om care nu făcea decât strict ceea ce-și dorea. Nimic mai mult, nimic mai puțin!

Acum întoarce-te către tine. Ce anume te împiedică să trăiești cu adevărat? Ai vreo piedică? Nu te minți. Ești un om liber, capabil să facă orice-și dorește. Conștientizează că zilele îți sunt numărate și caută să obții maximul de la fiecare secundă. Stoarce toată frumusețea de care ești capabil din fiecare secundă. Alungă tristețea pentru că nu merită. Nu-i urî pe alții pentru că pierzi timp. Iubește-te pe tine și caută să te regăsești în ceilalți. A avea o viață plină, fără restricții și fără piedici, aceasta trebuie să-ți fie ținta. Nu uita: dacă nu-ți e ceva pe plac schimbă! Ai această putere.

E ultima frază pe care-o scriu în loc de concluzie: bucură-te până când nu va fi prea târziu, bucură-te ca și cum ar fi ultima iubire de care ai parte, ultimul zâmbet pe care-l vezi, ultima rază de soare pe care o simți, bucură-te inocent, ca un copil, bucură-te și TRĂIEȘTE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *