împachetare eficienta in bagaje

Fă-ți eficient bagajele și economisește bani

Sezonul concediilor a început. Te pregătești de vacanță, îți faci planuri și bugete. Este oare posibil să economisești bani? Cu siguranță că da. Astăzi o să-ți arăt o metodă mai puțin uzuală de a economisi în concediu: făcându-ți eficient bagajele.

De multe ori, un bagaj în plus înseamnă mai mult spațiu, stres, dar și – în cazul călătoriei cu avionul – bani suplimentari. Experții în turism susțin că, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, bagajele în plus sunt cauzate de o proastă împachetare a conținutului lor. Astfel apare o „criză de spațiu” și necesitatea unui bagaj suplimentar.

Problema se rezolvă simplu, utilizând tehnicile de împachetare care, nu doar fac o economie substanțială de spațiu, dar rezolvă ca prin minune problema accesului ușor în orice colț al bagajului.

În principal, pentru a utiliza eficient spațiul din interiorul bagajului, ar trebui să urmezi sfaturile de mai jos:

  • Dacă trebuie să pui în bagaj pantofi, utilizează spațiul din interiorul lor. Poți pune acolo câteva perechi de șosete sau un tricou. Nu pune ambii pantofi într-o plasă, ci fiecare pantof în punga sa separată, astfel încât să poată fi pus, fiecare, acolo unde rămâne spațiu în bagaj.
  • Învață tehnicile de rulare a îmbrăcăminții. Tricourile, top-urile, șosetele, etc. trebuie rulate pentru a se câștiga cât mai mult spațiu(vezi în materialul video;
  • Cămășile, pantalonii, sacourile trebuie împachetate utilizând metoda cloown-car(vezi în cel de-al doilea video, partea finală a împachetării).
  • Utilizează pungi resigilabile pentru transportul cremelor, parfumurilor sau a accesoriilor de același tip. În afară de accesul facil, rezolvi și problema accidentelor neplăcute(gen cursul cremei din tub) care îți pot transforma concediul în coșmar.
  • Lucrurile fragile pune-le în mijlocul bagajului, astfel încât să poată fi protejate de șocuri.
  • Jachetele de puf pot fi rulate eficient punându-le într-o pungă resigilabilă. Astfel, după ce scoți aerul din ele prin rulare nu se mai reumflă.

Absolut tot ceea ce v-am spus, precum și alte idei, le găsiți în infograficul și clipul puse la dispoziție de Expedia, iar, ca bonus, ultimul clip video în care expertul Tom Ayzenberg îți dă o lecție practică de împachetare a lucrurilor într-o geantă mică. Nu-mi mai rămâne decât să-ți urez concediu plăcut!

1 comment for “Fă-ți eficient bagajele și economisește bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *