credite, optimizare, consolidare, refinantare

Cum reduci ratele lunare la credite?

Iată-ne în fața unei noi provocări. Optimizarea financiară este, în esență, cât se poate de simplă. Presupune reducerea cheltuielilor, mărirea și diversificarea veniturilor și economii substanțiale. Simplu de spus, greu de făcut, vorba zicalei noastre din popor.

Probabil, pentru mulți, cele mai mari cheltuieli sunt cele cu creditele. Lunar trebuie să-ți plătești ratele și, atunci când se aglomerează, ai o problemă. Aproape te sufoci, dar știi că trebuie să-ți acoperi datoriile. Însă aceasta îți complică existența, nu mai poți să faci nimic. Ești aproape de paralizie financiară. Mai e ceva de făcut? Cu ceva timp în urmă am atacat o chestiune oarecum similară, dar care era axată pe plata integrală a creditelor. O puteți citi aici. Ce faci însă când, pur și simplu, nu poți pune în aplicare această metodă. Dacă abia ai bani pentru a plăti datoriile la zi, este extrem de greu să plătești în avans. Atunci?

Ei bine, există soluții. Vom porni de la un scenariu similar articolului anterior menționat. Presupunem că ai „în portofoliu” un credit ipotecar și mai multe credite de consum, carduri de credit și descoperiri de cont. Așa cum ți-am mai povestit, cheltuielile cele mai mari le generează produsele acordate pe termenele cele mai scurte. Cardurile de credit, descoperirile de cont și creditele de consum – în ordinea aceasta – sunt responsabile pentru plățile cele mai mari.

Pornim de la ipoteza că nu ai bani să acoperi aceste credite. Nu e ceva nemaiîntâlnit. Atunci ce faci pentru a reduce plățile. Ei bine, există o soluție. Poți apela la banca la care ai creditul ipotecar pentru a-ți refinanța toate creditele într-unul singur, care să fie garantat cu proprietatea cu care deja garantezi creditul ipotecar. Prin această operațiune ți se mărește creditul ipotecar cu valoarea creditelor pe care le ai în derulare. Astfel îți vei refinanța creditele scumpe la dobânzi mai mici și pe termen mult mai lung.

În acest fel, rata pe care o plătești la creditul ipotecar nu va crește cu foarte mult și vei scăpa de creditele scumpe. Ca și costuri, vei avea de plătit un comision de analiză(n-ar trebui să fie mai mult de 500 lei) și taxele notariale pentru actul adițional la contractul de ipotecă. Avantajul însă va consta în faptul că-ți vei reduce brusc jugul creditelor.

De-aici înainte te poți concentra pe o mai bună gestionare a banilor tăi. În mod normal n-ar trebui să te lași pe-o ureche și să faci alte cheltuieli. Banii pe care până acum îi plăteai pe rate reorientează-i către plata în avans a ipotecarului și economisire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *