afacere acasă

6 tipuri de afaceri pe care le poți face de acasă

Când vine vorba de venituri suplimentare, cea mai bună metodă este cea a unui business de-acasă. Atunci când te-angajezi, practic obții doar o fracțiune din ceea ce produci. Deja acest lucru se-ntâmplă la job-ul principal. Astfel încât, nu strică să-ncerci să dezvolți un business, de la zero. Se poate dovedi extrem de profitabil. Pentru mulți aceasta a fost calea de evadare din viața de angajat.

Pentru a nu avea parte de experiențe neplăcute trebuie să urmărești câteva caracteristici ale viitorului business pe care-l vei dezvolta. În primul rând să nu trebuie să necesite o investiție mare. Este foarte important, mai ales când te afli la prima experiență de acest tip. Trebuie să știi că există o probabilitate destul de mare să ratezi, astfel încât n-are sens să te arunci cu capul înainte și să urmezi scenarii nerealiste. Apoi trebuie să se bazeze pe un model flexibil de program de lucru. Ce-nseamnă asta? În primul rând nu trebuie să-ți perturbe programul tău normal de lucru. Cel puțin în prima fază. Și, nu în ultimul rând, trebuie să aibă o rată mare de profit. E logic: doar nu-ți consumi timpul lucrând pe nasturi. Dacă te-apuci de ceva trebuie să merite!

Există asemenea afaceri care să respecte caracteristicile menționate? Desigur, doar ăsta e scopul articolului, nu-i așa. Mai jos îți voi da câteva sugestii care acoperă o gamă mare de activități. Am preferat să prezint domenii cât mai largi, astfel încât probabilitatea ca tu să poți începe o afacere de tipul celor de mai jos să fie cât mai mare. Să pornim la treabă.

1. Servicii oferite altora

Aici depinde ce știi să faci. Pentru un instalator, zugrav sau electrician lucrurile sunt simple. Nu trebuie decât să-și facă puțină publicitate și, cu siguranță, își vor găsi clienți care au nevoie de-o lucrare.

Alte servicii solicitate și care au rată mare de revenire sunt cele de curățenie, grădinărit sau îngrijire animale. Ar mai fi cele de tâmplărie sau de producție de mic-mobilier.

Foarte căutate sunt serviciile temporare de baby-sitter. Foarte mulți părinți au nevoie să-și lase pentru puțin timp copiii în grija altora. Astfel încât asemenea servicii, dacă sunt promovate eficient, pot aduce rate mari de câștig.

 

2. Tutoriat

Sau, mai pe românește, meditații. Ai cunoștințe aprofundate într-un domeniu? Vei rămâne surprins că sunt mulți care vor să le deprindă într-o manieră structurată. Cele mai căutate sunt limbile străine și materiile de bază din școala generală și liceu. Dar nu trebuie să te gândești că asta e totul. Sunt oameni care vor să învețe să lucreze cu calculatorul, care vor să știe să împletească, să picteze s.a.m.d. Practic, pentru orice tip de cunoștință pe care-o stăpânești poți găsi doritori să învețe.

3. Freelancing

Dacă ai cunoștințe bune de programare, de design sau de marketing virtual, ai o mare de oportunități. Sunt o groază de site-uri prin intermediul cărora găsești job-uri specifice domeniului în care ești calificat.

Cu toate că nu sunt la fel de bine plătite, trebuie să știi că se pot obține bani și din traducere/localizare, scriere de articole și chiar elaborare de proiecte de casă, scriere referate s.a.m.d.

4. Marketing afiliat

Nu-s mare fan al domeniului, dar îl trec aici deoarece e o sursă de câștig. Numeroase magazine sau ofertanți de servicii online împart profitul cu cei care le aduc clienți. În general se poate dovedi profitabilă pentru cei care au bloguri, site-uri cu trafic mare sau mulți prieteni pe rețelele sociale. Dar pot exista și excepții.

Pentru a înțelege modelul poți vizita pagina Commision Junction – liderul mondial în marketing afiliat – sau, în România, pagina liderului local, 2Parale.

5. Plante și animale

Dacă te pricepi și-ți place, poți crește plante decorative sau aromate care au căutare. La fel și cu animalele: există o piață imensă pentru câini de rasă, hamsteri, pești, păsări s.a.m.d. Clienții ți-i găsești fără probleme prin mica publicitate.

6. Obiecte handmade

Bijuterii, mărțișoare, jucării, obiecte decorative s.a.m.d. E o piață în continuă creștere pentru aceste obiecte. Dacă ai talent și îndemânare, nu mai pierde timpul. Îți poți găsi clienți atât la mica publicitate cât și utilizând site-uri specializate.

1 comment for “6 tipuri de afaceri pe care le poți face de acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *