student

7 idei de afaceri pentru studenți(și nu numai)!

Dacă ești tânăr, orice sursă suplimentară de venit este esențială. Pentru un student timpul nu-i o problemă atât de stringentă precum la celelalte categorii de vârstă, astfel încât câștigă foarte mult în ceea ce privește flexibilitatea. Asta ar fi partea bună. Partea proastă este că, fiind prea tânăr, studentul nu prea inspiră încredere.

Cu toate acestea, dacă ești student(sau în jurul acelei vârste) n-ai de ce să te plângi. Există câteva domenii în care ești stăpân pe piață, la fel cum există domenii în care tinerețea ta este o garanție că te potrivești respectivului job. Hai să facem o trecere în revistă.

1. Scrie referate, lucrări de diplomă, etc.

Dacă ești bun, e păcat să nu profiți. Sunt alții mai leneși care plătesc pentru a avea o lucrare gata făcută. Și, chiar dacă nu ești atât de bun, poți face treabă vânzându-ți celor mai tineri fostele tale referate, teme de laborator, etc. Dacă știi bine engleza îți poți vinde extrem de bine serviciile peste Ocean. Caută prin site-urile de freelancing și o să găsești o groază de oportunități.

2. Meditații

Chiar dacă, în general,  părinții caută pentru meditații profesori cu experiență, nu se dau înapoi de la a apela la serviciile studenților. Aceasta pentru că „au materia proaspătă în cap” și au experiența examenelor pe care o pot transmite și copiilor. De-aceea meditațiile se pot constitui într-o sursă destul de profitabilă pentru tine.

3. Fă-ți un blog

Se pot câștiga bani bunicei cu un blog. Dacă reușești să strângi o masă critică de vizitatori poți monetiza traficul prin publicitate sau marketing afiliat. Subiectul l-am dezvoltat în acest articol.

4. Scrie pentru alții

Scrie conținut pentru magazine online, bloguri, site-uri s.a.m.d. E o piață destul de mare, chiar dacă în România nu e destul de coerentă. Dacă știi bine alte limbi, poți găsi substanțial de lucru pe site-urile de freelancing.

5. Vinde-ți experiența în calculatoare

Probabil te gândești la chestiuni complexe, însă sunt o groază de oameni care n-au habar să folosească excel-ul. Prin firmele autohtone e un dezastru în ceea ce privește optimizarea și folosirea eficientă a tehnicii de calcul. Astfel încât ai o groază de lucru. În plus, tinerii au o credibilitate mult mai mare în ceea ce privește abilitățile în zona IT, astfel încât, aici s-ar putea să fii pe teritoriul tău.

6. Cumpără ieftin, vinde scump

Sună bine, nu? Fiind mai aproape de „firul ierbii” știi mai bine care sunt prețurile reale. Având timp să umbli poți găsi diverse oportunități de cumpărare a unor mărfuri ieftine pe care apoi să le revinzi la prețuri mai mari prin mica publicitate sau direct(în târguri sau alte zone similare). Dacă ai spirit de întreprinzător, poți face o grămadă de bani!

7. Producție artizanală

Bijuterii din cupru, figurine din sârmă de aluminiu, obiecte decorative din materiale neconvenționale s.a.m.d. Sunt atâtea domenii în care poți deprind cu ușurință tehnici de producție și, dacă-ți ies obiecte interesante, poți face o grămadă de bani. Mai vrei idei? Am văzut tineri care vindeau cu succes bijuterii făcute din pietre semi-prețioase.Inelele le luau gata făcute, iar în ceea ce privește mărgelele, brățările sau cerceii, găseau combinații surprinzătoare care atrăgeau ca un magnet.

Ce se ma poate face simplu și profitabil? O groază: săpun cu diverse arome, mărțișoare, brățări personalizate din piele, dulcețuri, prăjituri simple etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *