exerciții fizice, antrenament

3 programe simple pentru a te menține în formă(video)

Secolul nostru este unul a vieții pasive. Marea majoritate ne petrecem viața activă stând pe un scaun în fața calculatorului. Însă corpul nostru a fost optimizat de-a lungul evoluției pentru o viață activă care să includă mers pe jos pe distanțe lungi și efort fizic intens. E lesne de înțeles că actualul nostru stil de viață este total incompatibil cu principiile după care s-a dezvoltat corpul nostru. Și asta se vede, din păcate, în spitale. Bolile cardiovasculare, diabetul, cancerele efectiv au explodat. Toate au ca principal factor viața sedentară care ne dezechilibrează.

Soluția ar fi dezvoltarea unei rutine zilnice. Există o groază de săli unde, în schimbul unei taxe, poți să faci exerciții pentru toate grupurile de mușchi. E o variantă. Dar nu toată lumea poate merge la sală. Mulți nu se află în „aria de acoperire” a unei săli. Apoi, chiar dacă ai ceva prin apropiere pierzi mult timp cu drumul. Și, nu în ultimul rând, mai sunt și tarifele care, uneori, pot fi prohibitive.

Există o variantă care te ajută să te menții în formă, să nu pierzi timpul cu drumul și să economisești bani: exercițiile de acasă. N-ai nevoie de echipamente ci doar de puțină voință pentru a-ți realiza propriul program de antrenament. Rezultatele sunt aceleași ca la sală și, în plus, economisești bani. Nu știi de unde să-ncepi. Iată mai jos câteva dintre cele mai reușite programe.

Jessica Smith a pus la punct un program de 20 de minute orientat către arderea grăsimilor:

Bărbații s-ar putea inspira din programul pus la punct de Buff Dudes. Este un program orientat către creșterea masei musculare, iar mondul în care arată cred că este cea mai bună carte de vizită:

Nu în ultimul rând, vă recomand să vă inspirați din programul pus la punct de jurnalista Andreea Sava. Este interesant și explicat pas cu pas pe blogul jurnalistei. Mai jos, un alt program propus de Andreea Sava pentru începători:

Sper ca recomandările să-ți fie de folos și să te ajute să-ți dezvolți propriul program zilnic. Spor la antrenament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *