pasiuni transformate în bani, hobby

7 ocupații distractive care îți produc bani

De câte ori n-ai auzit sintagma „a face ce-ți place”? E idealul oricui. Să ai libertatea de a face ceea ce-ți dorești, fără nicio constrângere. Să te dedici hobby-ului sau pasiunii tale și să nu te mai intereseze alte „amănunte” precum banii sau „ceea ce spun alții”. Într-adevăr ar fi frumos, dar am o întrebare: ce anume te împiedică? Nu cumva îți subapreciezi capacitățile?

Este într-adevăr foarte frumos să faci ceea ce-ți place. Și, mai mult, este extrem de realizabil. Te poți distra într-o grămadă de feluri și, chiar dacă nu-ți vine să crezi, poți câștiga bani din asta. Trebuie doar să-ți schimbi puțin percepția și să te orientezi către clienți. Mai jos îți voi da câteva exemple care sper să te inspire și să te conducă spre transformarea hobby-ului tău într-o activitate profitabilă. Dacă ai alte idei, te rog să le aduci la cunoștința celorlalți prin intermediul formularului de comentarii.

1. Filme făcute acasă

În epoca Youtube, filmulețele făcute în casă au mare căutare. Fie că le împărtășești celorlalți o rețetă delicioasă, fie că dezvălui cum se face un zmeu, un avion sau mai știu eu ce altă invenție de tipul „fă-ți singur un/o …”, filmulețele de acest tip au un succes nebun. Nu trebuie să investești mai nimic în echipamente. Cu un telefon cât de cât performant și cu un editor video gratuit poți face chestii cool care să atragă numeroși vizitatori. Și, cu cât ai mai mulți vizitatori, cu atât poți încasa mai mulți bani din publicitatea de pe youtube. Ai prins ideea?

2. Un blog, o pagină de facebook, o comunitate

Dacă ai un hobby ține-i aproape pe cei care împărtășesc aceeași pasiune cu tine. Un blog e simplu de făcut: dacă n-ai nicio cunoștință poți începe de pe platformele gratuite(wordpress, blogger, etc.). O pagină de facebook probabil că ai, astfel încât nu mai trebuie decât să dai drumul unui grup unde, membrii comunității tale își pot împărtăși unii altora experiențele. Probabil te întrebi de unde vin banii în acest caz. În funcție de traficul pe care-l ai poți adăuga publicitate, advertoriale sau îți poți vinde propriile produse. Controlând canalul, controlezi și veniturile rezultate de-aici.

3. Fă-ți o grădină

Grădinăritul este o ocupație nobilă. Dacă ai o bucată de pământ te poți apuca imediat de treabă. Ce poți cultiva? Cam toate legumele de care ai nevoie: roșii, castraveți, ardei, vinete, fasole, salate etc. În funcție de spațiul pe care-l ai, poți păstra un colțișor pentru cultivarea legumelor mai puțin găsite prin grădinile noastre, dar perfect adaptate zonei noastre climaterice. Sugestii? O grămadă: rucola, sparanghel, broccoli, rubarba, tomatillos, etc. Sau, dacă te ții serios de treabă, poți cultiva legume cu adevărat rare: morcovi portocalii(Purple Haze), vinete albe, conopida Romanesco, etc.

De unde vin totuși banii atunci când ai o grădină? Sunt două direcții: în primul rând nu mai cheltuiești nimic la piață(sau supermarket), având în același timp certitudinea că mănânci legume cu adevărat proaspete și netratate cu prostii pentru a ține mai mult. Apoi, dacă te dedici plantelor rare, poți vinde semnițele lor sau poți vinde surplusul celor interesați. Oricum, pentru legumele rare, prețurile le poți face chiar tu, concurența fiind momentan inexistentă.

4. Îți place dulceața? Dar gemul?

Cui nu-i plac dulciurile? Dacă te pricepi la făcut dulceață sau gem, poți da lovitura! Cumperi fructele atunci când sunt ieftine(sau dacă ai o sursă la țară le iei aproape gratis), le transformi în dulceață pe care-o ambalezi în borcănele șic și, la primul târg bio din localitatea ta, pune-le în vânzare. Te va surprinde numărul celor care-și doresc produse bune, care seamănă cu cele din cămara bunicii. Ți se pare o ocupație neserioasă? Știu câțiva antreprenori care au luat foarte în serios acest domeniu, iar acum efectiv nu fac față comenzilor.

5. Știi să faci obiecte artizanale?

Ai îndemânare? Faci bijuterii din materiale nestandard, obiecte decorative, chestii simpatice, etc.? Felicitări! „Pierde” în continuare timpul cu preocupările tale, dar găsește-ți, în același timp, clienți interesați pe site-urile de profil. Care-s aceste site-uri? La noi poți folosi platformele Breslo, Crafty sau Edora. Verifică ce produse se vând acolo și vezi dacă faci față concurenței din punctul de vedere al prețurilor și al calității. De asemenea, dacă te simți în stare, poți aborda site-urile internaționale de profil: Etsy, Storenvy sau Artfire. E un domeniu extrem de dinamic și, odată ce ți-ai făcut clientela, vânzările îți vor fi asigurate!

6. Jocuri video?

N-am văzut domeniu mai blamat decât cel al jocurilor video. „Stai toată ziua și pierzi vremea cu jocurile!” Aceasta este dojana standard de care au parte cei care sunt pasionați de acest domeniu. Știai că se pot scoate bani chiar și din asta? N-ai mare lucru de făcut: doar să te înregistrezi când te joci și să încarci clipul pe youtube. Chiar dacă n-am priceput niciodată de ce, există o groază de oameni care adoră să se uite la cum joacă alții. De multe ori, clipurile cu înregistrările unor jocuri devin aproape virale!

7. Te pricepi la chilipiruri?

Da, da! Știi să te târguiești? Îți place să-ți petreci timpul prin târguri, iarmaroace, talciocuri, etc? Nu te opri! Continuă și vânează chilipirurile! Sunt o grămadă, atât de multe încât uneori n-ai bani să le cumperi pe toate, chiar dacă prețul cerut este mult sub valoarea reală a obiectului. Care sunt aceste obiecte? Ehei, o groază: ceasuri vechi, fiare de călcat cu cărbuni, medalii din Război, instrumente astronomice, bibelouri vechi, obiecte decorative și chiar mobilier. Sunt doar câteva exemple! Ce poți face cu ele? Le achiziționezi ieftin și le revinzi colecționarilor. Profiturile pot fi și de peste 5000%!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *