animal de casă

Cum optimizezi cheltuielile cu animalul de casă

În multe familii, animalele de casă sunt personaje centrale. Și, chiar dacă nu se află în centrul atenției, oricum sunt pe-acolo! Dincolo de beneficiile pe care le ai din această relație, există și un preț care vine la pachet odată cu „animăluțul tău preferat”. Fără o strategie clară, riști să arunci inutil o groază de bani. Iată câteva idei care te vor ajuta să economisești substanțial.

1. Economia începe de la achiziție

Chiar crezi că trebuie să dai bani pe animalul care-ți place? Există o variantă mai bună și infinit mai ieftină: adopția. Înainte de a da fuga la magazinul de animale, încearcă să cauți pe site-urile specializate. Iată câteva idei:

  • Adopții câini – site specializat cu anunțuri bine organizate geografic
  • Cuțu-Cuțu – site similar cu cel anterior, având în plus și o secțiune pentru pisici
  • Happy Dogs – o mulțime de anunțuri actualizate
  • O pagină de Facebook specializată în adopția câinilor de rasă
  • Secțiunea OLX dedicată animalelor de companie

2. Dă-i hrană de calitate

Animalul tău nu trebuie să mănânce doar resturile alimentare din casă. De multe ori acestea îi pot fi nocive. Informează-te asupra regimului corect pe care trebuie să i-l asiguri și cumpără-i hrană de calitate. Astfel vei evita îmbolnăvirea, cheltuielile și stresul ocazionat de problemele lui de sănătate.

3. Vizitează biblioteca

Nu te apuca să arunci bani pe cărți sau documentații privind creșterea, dresarea sau alte informații. De multe ori, cărțile vechi au informații mai prețioase și mai la obiect decât cărțile frumos colorate din librării. Vizitează biblioteca și împrumută cărțile de care ai nevoie.

4. Asigură-i tu „serviciile cosmetice”

Poți economisi o groază de bani dacă renunți la serviciile saloanelor specializate. Pe youtube vei găsi o impresionantă colecție dedicată acestui scop.

5. Achiziționează mâncarea „en gros”

Nu e un secret pentru nimeni că achiziționând mai mult beneficiezi de un preț mai bun. Găsește-ți un furnizor bun și achiziționează cantități mai mari de hrană. Nu se strică și e simplu de depozitat.

6. Respectă-i „planul de sănătate”

E esențial ca animalul tău să fie sănătos. Vezi ce vaccinuri trebuie să-i faci și cum să-l ferești de boli. Existe multe boli care se transmit de la animalele de companie la oameni. Învață care sunt și ce trebuie să faci pentru a le evita. Prevenția este cel mai bun tratament pe care i-l poți „administra” animalului tău preferat.

7. Nu-i cumpăra accesorii din magazin

Ai nevoie de o groază de lucruri pentru micul tău prieten. De obicei acestea au prețuri mari. Așadar, nu le cumpăra din magazinele specializate! Caută-le prin secțiunile de mică publicitate și ia-le la prețuri de zeci de ori mai mici. Vei economisi o groază de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *