vanzator, vânzare

Cea mai importantă abilitate care-ți trebuie pentru a ajunge la fericire

Nu știu cu ce te ocupi, însă există riscul ca tot ceea ce-ai învățat până acum să valoreze mai puțin decât o ceapă degerată. Prefer să-ți spun ferm, în față, încă de la început. Și-aceasta pentru că, începând de azi, mi-aș dori să te văd cum renaști, cum devii alt om. Înjură-mă dacă vrei, dar ține cont de un singur lucru: ceea ce-ți spune în continuare, chiar dacă te deranjează, este real. Absolut real!

O să-ncep abrupt: ai atins fericirea? Te simți bine în pielea ta sau simți că mergi pe drumul eșecului? Îți place ceea ce faci sau ai un sentiment de enervare? Ți se pare că ai de-a face cu un complot, că toți cei din jur îți sunt ostili? Ai vrea să schimbi ceva în viața ta, s-o iei de la capăt? Poate că simți nevoia unui reset, dar, atunci când ești gata s-o faci, nu înțelegi ce-ar trebui să schimbi sau dacă ar trebui să schimbi ceva. Așa-i că lumea e tare ciudată?

Problemele de acest tip, cu toate că par extrem de personale, sunt comune multor oameni. Extrem de multor oameni! Faptul că nu se văd este cauzat de frica noastră de ceilalți, de teama de a nu cădea în penibil. Preferăm să „ieșim în lume” cu fața aceea fericită, „comercială”, care maschează toate problemele. Dacă-i urâm pe cei din jur, pozăm în fericiți și împliniți astfel încât cei pe care nu-i suportăm să crape de invidie. Însă, indiferent dacă ei crapă sau nu tu nu-ți rezolvi problemele. Doar le îngropi superficial și, la prima „clătinare”, vor reveni.

Ce se-ntâmplă totuși? De ce alții sunt fericiți iar tu nu? Un prim răspuns ar fi acela că mulți dintre cei pe care-i vezi fericiți fac exact același lucru ca și tine: mimează fericirea. Chiar așa e! Este extrem de multă falsitate în societatea de azi. Există însă puțini oameni care sunt fericiți. Întâmplător aceștia fac parte dintre cei cu care nu ai conflicte, care-ți sunt plăcuți și a căror fericire nu te deranjează, așa cum se întâmplă în cazul celor care mimează. Iată-ne identificând tipul de om spre care ne-am dori să tindem.

Și-acum e momentul să repet ceea ce am spus la început. Nu știu cu ce te ocupi, dar s-ar putea ca tot ceea ce-ai învățat până acum să fie egal cu zero. Dacă nu te simți bine în pielea ta, dacă încă invidiezi vreun coleg sau colegă, dacă încă te întrebi „ce-are ăla(sau aia) și nu am eu?” s-ar putea să-ți lipsească abilitatea despre care vorbeam în titlul articolului. Și trebuie să-mi dai dreptate: e clar că-ți lipsește ceva în condițiile în care ție nu-ți merge bine. Putem să punem problemele prin care trecem și în cârca universului care complotează împotriva noastră, dar, atunci când rămânem singuri, știm că nu ăsta e adevărul. Și-atunci ce-i de făcut?

Înainte de a trece mai departe, hai să vedem care-i „abilitatea minune” pe care tu n-o ai în timp ce alții o au. Te-ai întrebat vreodată, atunci când altcineva a avut parte de o promovare pe care-o consideri nedreaptă, care-i secretul pentru care nu tu, ci cealaltă persoană a avut câștig de cauză? A știut să se comporte?, s-a băgat pe sub pielea șefului?, l-a păcălit?, care-i răspunsul? Probabil oricare dintre ele sau chiar toate la un loc. Însă acestea sunt răspunsurile superficiale. Adevărul e că persoana respectivă a știut să se vândă.

Cu toate că s-ar putea să te enerveze, o să-ți repet: ceea ce știu alții și tu nu știi este arta de a vinde. E timpul să înțelegi un secret vechi de când lumea. Trăim într-o societate mercantilă în care întotdeauna au succes cei care știu să vândă. Îl vezi pe unul că e bogat? Aceasta se datorează capacității lui de a vinde. Cunoști pe cineva cu un job bănos și care, în plus, maui are și un program lejer? Merită deoarece știe să se vândă! Totul în ziua de azi se vinde și se cumpără. Chiar dacă sună urât, acesta-i adevărul: trăim într-o lume ca o scenă de teatru în care aproape orice este o tranzacție de vânzare-cumpărare. E lesne de-nțeles că în toată această lume cel mai bine le merge celor care sunt capabili să vândă mai mult. E cinic? Probabil, dar ăsta-i adevărul!

Mai am o veste proastă pentru tine. Există printre noi oameni care sunt înzestrați nativ cu o capacitate impresionantă de a vinde. Știu instinctiv cum să se facă simpatici, cum să-i atragă pe alții să cumpere ceea ce au ei de vânzare. Le merge de minune și, de multe ori, te contrariezi atunci când vezi cât de bine li se potrivesc toate. Ăsta e norocul lor. O fac din instinct și o fac al naibii de bine!

Este însă timpul să-ți mai dezvălui un secret. Nu te enerva gândindu-te că ți s-au închis toate porțile. Marele secret este că abilitățile de vânzare se pot învăța. Așa cum înveți să scrii și să citești, la fel de bine poți învăța să vinzi. Și, perseverând vei ajunge la performanțele celor nativi și chiar îi vei depăși.

Începând cu acest articol deschidem un nou capitol al blogului nostru: cel dedicat vânzării și tehnicilor de vânzare. Vrem să te învățăm să fii un vânzător adevărat, eficient și fericit. Te vom învățat tot ceea ce trebuie să știi pentru a te transforma profund. Vei afla tehnicile, secretele și micile trucuri care te vor ajuta să te transformi într-un vânzător excepțional. Aplicând cele învățate aici vei putea privi lumea altfel. Fii cu ochii pe noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *